حکم اعدام تبعه بریتانیایی مردم اندونزی را در معرض خطر قرار می دهد

آسیا

توسط KontraS, بر 31 ژانویه 2013

متن حاضر گزیده ای از مقاله اصلی می باشد.
این هفته باخبر شدیم که شهروند انگلیسی خانم لیندسی سندیفورد، به جرم قاچاق مواد مخدر توسط دادگاهی در بالی به مجازات اعدام محکوم شده است. دادستان خواستار حکم 15 سال زندان بود ولی در عوض قاضی تصمیم گرفت او را به اشد مجازات یعنی اعدام محکوم نماید.
در ماه گذشته، دفتر دادستان کل اعلام کرد که قصد اجرای مجازات اعدام 10 زندانی در سال 2013 را دارد.
کمسیون ناپدید شدگان و قربانیان خشونت (کنترا اس.) با این وقایع ناگهانی شدیدا دچار مشکل شده زیرا این موضوع در نتاقض با سیاستهای کنونی دولت در حمایت از شهروندان اندونزیایی در خارج از کشور می باشد.
در سالهای اخیر، اندونزی همراه با گرایش جهانی به سمت لغو مجازات اعدام با یک تغییر جهت از مجازات اعدام فاصله گرفته است. از سال 2008 تا کنون هیچ کس در این کشور اعدام نشده، و اینطور به نظر می رسد که تعداد احکام جدید اعدام نیز هرساله روبه کاهش می رود.

حرکت به سمت دور شدن از مجازات اعدام

رئیس جمهور بامبانگ یودهویونو در طول 2 دوره ریاست جمهوریش از 126 درخواست بخشش برای 19 مجازات اعدام تخفیف قائل شد، که شامل 3 تخفیف جرم در سال 2012 می باشد. وزیر امور خارجه مارتی ناتالگاوا گفت اعطای بخشش قسمتی از یک حرکت گسترده تر به سمت دور شدن از مجازات اعدام بود.
این تغییر در امور خارجه نیز آشکار بود. سال گذشته، اندونزی در مهلت قانونی سازمان ملل متحد در استفاده از مجازات اعدام رای خود را از مخالف به ممتنع تغییر داد. نماینده اندونزی اظهار داشت که مذاکرات عمومی در مورد مجازات اعدام در اندونزی در حال اجرا است که احتمال مهلت قانونی را نیز شامل می شود.
تغییر استراتژیک یودهویونو منعکس کننده خواسته های جامعه ای می باشد که بطور فزاینده ای جهانی شده است. چیزی حدود 5/6 میلیون اندونزیایی به عنوان مستخدم و یا کارگر در خارج از کشور مشغول بکار می باشند. در حال حاضر بیش از 200 نفر از آنها در خارج از کشور با مجازات اعدام مواجه می باشند که موجب ترس و وحشت فراوان هموطنان آنها در اندونزی شده است. 

شهروندان اندونزیایی که در خارج از کشور با مجازات اعدام مواجه می باشند

در پاسخ، بر اساس اظهارات وزارتخانه در سال گذشته، وزارت امور خارجه و واحدی که به تازگی در حمایت از کارگران خارجی سازمان یافته (ساتگاس تی. کی. آی.) به نمایندگی از 110 شهروند اندونزیایی برای بخشش آنها از مجازات اعدام در سال 2012مذاکره نموده است. ساتگاس تی. کی. آی. اظهار داشت که این اقدام در بخشش مجازات اعدام برای 37 نفر در عربستان سعودی، 14 نفر در مالزی، 11 نفر در چین و یک نفر در ایران مفید واقع شده است.
عمل دادگاه بالی در این هفته در تقابل کامل با سیاست اظهار شده و نشان داده شده مجازات اعدام در کشور اندونزی بود. این عمل موفقیتهای اخیر ساتگاس تی. کی. آی. را از بین برده و میلیونها اندونزیایی را که به خارج سفر کرده و یا در خارج از کشور کار می کنند در خطر اعدام قرار می دهد. موضوع دادگاه سندیفورد مورد توجه جامعه بین الملل قرار گرفته و بصورت بالقوه پیامدهای منفی برای تصویر جهانی از کشور اندونزی خواهد داشت.
بیش از دو سوم کشورهای جهان مجازات اعدام را لغو نموده اند. زمان آن فرا رسیده که کشور اندونزی با لغو مجازات اعدام یک بار برای همیشه سرمشق قدرتهای نوظهور جهانی گردد.
یکی دیگر از سازمانهای عضو ائتلاف جهانی علیه مجازات اعدام، بنام رپریو (رخصت)، جزئیات بیشتری در مورد حکم دادگاه خانم لیندسی استنفورد دارد.

flag

اندونزی

ادامه دهنده مجازات اعدام وضعیت حقوقی مجازات اعدام

کشورها
بیست و یکمین سالروز جهانی مبارزه با مجازات اعدام مجازات اعدام: یک شکنجه غیرقابل برگشت.

بیست و یکمین سالروز جهانی مبارزه با مجازات اعدام مجازات اعدام: یک شکنجه غیرقابل برگشت.

روز جهانی در دهم اکتبر 2023، بر اساس حرکتی که در سال 2022 آغاز شد، به بازتاب رابطه بین استفاده از مجازات اعدام و شکنجه یا سایر رفتارها یا مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز ادامه می‌دهد! همانطور که در سال گذشته مشاهده شد، انواع شکنجه و دیگر بدرفتاری‌هایی که در هنگام محکومیت به اعدام تجربه […]

World day 2022 روز جهانی [World day]

بیستمین سالگرد روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام مجازات اعدام: جاده ای سنگ فرش شده با شکنجه

همزمان با برگزاری بیستمین سالگرد روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام در سراسر جهان، اکنون زمان آن فرا رسیده که دستاوردهای حاصل از جنبش لغو در 20 سال گذشته را مرور کرده و آنها را جشن بگیریم. امروز، بیش از هر زمان دیگری، حامیان لغو مجازات اعدام باید به تلاش برای لغو کامل این مجازات […]

مقالات بیشتر