دعوت به توقف اعدام از جانب ملل جهان

استانداردهای بین المللی

توسط Maria Donatelli, بر 20 دسامبر 2012

مجمع عمومی سازمان ملل متحد در 20 دسامبر 2012 بدنبال قطعنامه های پیشین خود در سالهای 2007، 2008 و 2010 به حمایت از چهارمین قطعنامه خود "استمهال در استفاده از مجازات اعدام" رای داد.
این قطعنامه در طول سالهای گذشته حامیانی بدست آورده بطوری که امروزاز همکاری و حمایت 91 کشور برخوردار می باشد. حامیان قطعنامه تصمیم به یادآوری آنچه در گذشته بیان کرده بودند گرفته اند، اما آنها همچنین به معرفی بخشهای جدید جهت ارتقای متن قطعنامه جهت تشویق تمامی کشورها به برداشتن گامهای روبه جلو در احترم به قوانین بین المللی و کاهش استفاده از مجازات اعدام پرداختند.

گروههای آسیب پذیر

در بند 4 (C)، حامیان قطعنامه برای اولین بار به موضوع حفاظت از گروههای آسیب پذیر مانند زنان باردار و افراد زیر سن قانونی اشاره نمودند. اگرچه به دیگر گروهها از جمله افراد مبتلا به معلولیتهای ذهنی و افراد سالخورده که باید مورد حمایتهای ویژه قرار گیرند اشاره ای نشده، ولی این بند از اهمیت ویژه ای برخوردار است، زیرا برخی کشورها با وجود حمایتهای ایجاد شده در قوانین بین المللی، هنوز هم از مجازات اعدام برای این گروهها استفاده می کنند.
دومین فاکتور نوآورانه بند 6 می باشد، که تمامی کشورها را به تصویب پروتکل سازمان ملل متحد در لغو مجازات اعدام تشویق می نماید. این بند که کشورهای الغا کننده مجازات اعدام را نیز هدف قرار می دهد، در جهتی مشابه کمپین ائتلاف جهانی در مورد دومین پروتکل انتخابی میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی می باشد و هدفش پایان قطعی مجازات اعدام در کشورهایی است که آن را تصویب نموده اند.

چشم انداز حقوق بشری

این قطعنامه همچنین از تلاشهای برخی کشورها در محدود کردن استفاده از مجازات اعدام با کاهش تعداد جرایم قابل مجازات مرگ و با استفاده از استمهال اعدامها قدردانی می نماید. این  تلاشها در یک چشم انداز حقوق بشری دیده می شوند، چرا که متن قطعنامه تاکید می نماید که استمهال استفاده از مجازات اعدام منجر به احترام به کرامت انسانی و ارتقاء و توسعه روبه جلوی حقوق بشر می باشد.
ائتلاف جهانی علیه مجازات اعدام از حمایت فزاینده از قطعنامه (  +2 کشور) قدردانی می نماید و به 111 کشوری که به نفع قطعنامه رای دادند تبریک می گوید. ائتلاف جهانی متاسف است که 41 کشور علیه قطعنامه رای داده و 34 کشور رای ممتنع دادند. هفت کشور غایب بودند.
از آفریقا اخبار دلگرم کننده ای بدست آمد آنجا که جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، سیشل، سیرالئون و جنوب سودان برای اولین بار از قطعنامه حمایت نمودند و موجبات امیدواری را برای حامیان لغو مجازات اعدام در این قاره فراهم آوردند، اگرچه نامیبیا که حامی قطعنامه بود اینبار به قطعنامه رای ممتنع داد.
در جهان عرب، درحالیکه کشور تونس رای مثبت خود که قبلا هم در سومین کمیته وجود داشت را مجددا تصدیق نمود، رای ممتنع بحرین و عمان تبدیل به رای مخالف گردید. در آسیا، رای مخالف پاپوآ، گینه نو و اندونزی تبدیل به رای ممتنع شده در حالیکه رای موافق مالدیو و سریلانکا تبدیل به رای ممتنع گردید.
در کارائیب، منطقه ای که ائتلاف جهانی برای روز جهانی علیه مجازات اعدام در سال آینده در نظر گرفته، متاسفانه دومینیکا از رای موافق به رای ممتنع تغییر موضع داد.   
متن قطعنامه جدید از دبیرکل سازمان ملل متحد درخواست می نماید به مجمع عمومی سازمان ملل در شصت و نهمین جلسه خود در مورد اجرای قطعنامه چهارم گزارش دهد. قطعنامه دیگری در مورد استمهال تحت عنوان "ارتقاء و حمایت از حقوق بشر: پرسشهای حقوق بشری، از جمله روشهای جایگزین برای بهبود و توسعه بهره مندی موثر از حقوق بشر و آزادیهای اساسی" پس از آن در سال 2014 بطور مفصل به بحث گذارده خواهد شد.

flag

سودان جنوبی

ادامه دهنده مجازات اعدام وضعیت حقوقی مجازات اعدام

کشورها
بیست و یکمین سالروز جهانی مبارزه با مجازات اعدام مجازات اعدام: یک شکنجه غیرقابل برگشت.

بیست و یکمین سالروز جهانی مبارزه با مجازات اعدام مجازات اعدام: یک شکنجه غیرقابل برگشت.

روز جهانی در دهم اکتبر 2023، بر اساس حرکتی که در سال 2022 آغاز شد، به بازتاب رابطه بین استفاده از مجازات اعدام و شکنجه یا سایر رفتارها یا مجازات‌های ظالمانه، غیرانسانی و تحقیرآمیز ادامه می‌دهد! همانطور که در سال گذشته مشاهده شد، انواع شکنجه و دیگر بدرفتاری‌هایی که در هنگام محکومیت به اعدام تجربه […]

World day 2022 روز جهانی [World day]

بیستمین سالگرد روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام مجازات اعدام: جاده ای سنگ فرش شده با شکنجه

همزمان با برگزاری بیستمین سالگرد روز جهانی مبارزه با مجازات اعدام در سراسر جهان، اکنون زمان آن فرا رسیده که دستاوردهای حاصل از جنبش لغو در 20 سال گذشته را مرور کرده و آنها را جشن بگیریم. امروز، بیش از هر زمان دیگری، حامیان لغو مجازات اعدام باید به تلاش برای لغو کامل این مجازات […]

مقالات بیشتر